fredag 19 april 2013

Ge din bästis eller dig själv en ny bekantskap!

Världsbokdagen tisdag 23 april

Jens Lapidus har i sina böcker uppmärksammat klasslyftornas och segregationens Sverige. Ett Sverige som fortfarande är okänt för många av oss. Jens Lapidus tycker att Världsbokdagen har en viktig funktion att fylla. Något vi naturligtvis är väldigt glada över!

1995 förelsog UNESCO, FNs organisation för utbildning, vetenskap, kultur och kommunikation att Världsbokdagen skulle firas världen över. Världsbokdagen ska vara en festdag, där firandet av böcker, författare och läsning samt värnandet om upphovsrätten står i centrum. Sedan mer än 100 år tillbaka har man i Katalonien i Spanien firat Världsbokdagen den 23 april genom att ge bort en bok.


Vi uppmärksammar Världsbokdagen med två erbjudanden:

1. Hos oss kan du den dagen köpa alla pocket för 50 kr/st, (prisgrupp A-I, kan ej kombineras med andra rabatter eller avtal) 

2. Har du en bästis på annan ort som du vill pigga upp med en pocketbok, så kan du sms:a en sådan, se nedan.
Ge din bästis som bor på annan ort en ny bekantskap på Världsbokdagen!

Vi vill göra det enkelt för alla som vill fira Världsbokdagen. Från och med den 23 april och 2 veckor framåt kan du sms:a en bok till någon som du vill ge en ny bekantskap. Mottagaren visar upp sitt sms i närmsta bokhandel och får sin bok. Enkelt!

Från och med Världsboksdagen den 23 april kan du sms:a en bok till din bästis eller någon annan du känner direkt från Svenska Bokhandlareföreningens hemsida. Klicka här, så kommer du dit.

Lennart bergström
Bokhandlar'n

Inga kommentarer: