onsdag 5 oktober 2011

Stöd bröstcancerfonden och de lokala bröstcancerföreningarnaRosa Bandet kampanj

Nu och ett par veckor framåt har vi en Rosa Bandet kampanj för att samla in pengar för forskning inom detta angelägna område. Rosa bandet kostar 20 kr, där 10 kr går till de lokala bröstcancerföreningarna och 10 kr till Bröstcancerfonden. 

I samarbete med Bonniers erbjuder jag dig att köpa två pocket för 99 kr och av detta går 3 kr till bröstcancerföreningarna, (Gäller utvalda titlar, se skyltning i butiken).

Rosa Bandet är en internationell rörelse som startades 1991 i USA och har sedan dess vuxit till en internationell folkrörelse. I Sverige är det två organisationer som tillsammans arbetar med att driva bröstcancerfrågan: BRO - Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation och Cancerfonden. Under oktober genomför de i samband med Rosa Bandet en mängd aktiviteter, alla med samma syfte: att öka kunskapen om bröstcancer och samla in pengar till forskning. Under Rosa Bandets insamling säljer både Cancerfonden och BRO rosa band till förmån för den livsviktiga kampen mot bröstcancer. 

Bokia har valt att samarbeta med BRO då en större del av de pengar vi skänker går direkt till de cancerdrabbade och en mindre del till administration. BROs band är ceriserosa och säljs till förmån för Bröstcancerfonden och de lokala bröstcancerföreningarna. 

Du som vill stödja Rosa Bandet kan även välja att "runda upp ditt köp", t ex från 99 kr till 100 kr. Då går en krona direkt till insamlingen.

Tack för att du stödjer Rosa Bandet!

Lennart Bergström
Bokhandlarn

Inga kommentarer: