måndag 9 maj 2011

Viveca Sten


Viveca Sten debuterade 2008 med ”I de lugnaste vatten”, som blev upptakten till Sandhamnsserien som utspelar sig i Stockholms skärgård. Våren 2009 kom den fristående uppföljaren; I den innersta kretsen och i mars 2010 kom den tredje delen ut: I grunden utan skuld, som låg kvar på Svensk Bokhandels tio-i-topp-lista över mest sålda böcker i ett halvår. Klicka här och läs en recension av boken skriven av min kompis Lotten.

Serien har blivit en fenomenal framgång med en upplaga på över 700 000 exemplar och utgivning på tio språk. Strax före jul 2010 visades TV4:s filmatisering av den första boken under titeln "Morden i Sandhamn" med Alexandra Rapaport, Jacob Cedergren, Jonas Malmsjö och Harriet Andersson i huvudrollerna. Serien ska också visas på tv i övriga nordiska länder.

Huvudpersonerna i Sandhamnsserien är kriminalinspektören Thomas Andreasson vid Nacka polisstation och bankjuristen Nora Linde som har fritidshus på Sandhamn.

Varje bok i Sandhamnsserien tar sin utgångspunkt i olika drivkrafter som kan få en människa att göra det mest förbjudna, att begå ett mord. Självbevarelsedrift, agg, ekonomisk vinning och hämndbegär är några av de drivkrafter vi möter i hennes böcker.

Viveca arbetar som chefsjurist på Posten Norden och har tidigare skrivit en hel del fackböcker. Hon bor utanför Stockholm med man och tre barn i åldrarna 18, 15 och 12 år. Sedan barnsben har hon tillbringat somrarna på Sandhamn i Stockholms skärgård.

I natt är du död, den fjärde delen i Sandhamnsserien, kom ut i april i år. Nu väntar vi på Lottens recension av den.

1 kommentar:

Lotten sa...

Och nu pågår läsandet för fullt:-)