lördag 16 april 2011

Jonas Moströms sjätte kriminalroman

Nu kommer Jonas Moströms sjätte kriminalroman som utspelas i Sundsvall.

Kirurgöverläkaren Ola Bergman blir en sen höstkväll kallblodigt nedskjuten utanför akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus. Läkaren Erik Jensen är först på plats och försöker rädda kollegans liv. Det enda spår han ser av mördaren är den silvergrå kombi som lämnar platsen i ilfart.

Kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor misstänker att motivet antingen är svartsjuka på grund av offrets ökända otrohetsaffärer, eller att det är kopplat till Bergmans engagemang i det lokala läkemedelsbolaget Global Medical Careness som enligt ryktet säljer medicin med cancerframkallande biverkningar till u-länder.

Samtidigt härjar en pyroman i Sundsvall. Större och större anläggs och detär bara en tidsfråga innan någon kommer till skada. En förbryllande detalj är att pyromanen vid varje brand lämnar efter sig en metallbricka med ett inristat namn och nummer.

En komplicerad utredning tar sin börjar där spåren pekar både mot Sydafrika och mot Sundsvalls stadsbrand 1888.

Det blir releaseparty för boken i samband med en Bokens Afton den 25 maj, kl 18.30 - 21.00. Biljetter finns att köpa i kassan för 30 kr. Begränsat antal platser.

Se även
* Bokia Sundsvall på Facebook
* @Bokhandlarn på Twitter
* www.bokiasundsvall.se

Inga kommentarer: