onsdag 27 april 2011

Eva Gabrielsson hos Bokia 18 maj

Eva Gabrielsson är arkitekt med ett yrkesliv i byggsektorn; allt från byggande av hus, utvecklings-projekt för branschen i Dalarna, regeringens projekt Bygga-bo-dialogen, den statliga utredningen Bygg-kostnadsdelegationen till arbete i Regeringskansliet. Hon är aktiv i arbetet mot våld mot kvinnor. Älskar skärgården, segling, vin, alla former av konst och kultur och – mest av allt – goda vänners sällskap.

Hon är kanske dock mest känd som sambo med succéförfattaren Stieg Larsson. Hon kommer till oss på en Bokens Afton den 18 maj, kl 18.30, för att berätta om sin bok "Millenium, Stieg och jag".

"Det här är en bok jag aldrig velat skriva. Den handlar om Stieg och om vårt liv, men också om mitt liv utan honom", säger Eva.

Eva Gabrielsson och Stieg Larsson träffades på ett politiskt möte i Umeå hösten 1972. Under de följande åren delade de allt, de var varandras bästa vänner, samtalspartner och uppriktigaste kritiker. I Stieg & jag berättar Eva Gabrielsson öppenhjärtigt om deras 32 år tillsammans. Om drömmen om skrivarstugan, engagemanget i den anti-rasistiska rörelsen och det som kom att bli Stieg Larssons livsverk, Expo – men också om sorgearbetet efter hans plötsliga död.

Med sin unika inblick i arbetet bakom Millennium-trilogin ger hon oss nycklar till miljöer och personer i de tre böckerna – och sin egen bild av det juridiska spelet efter Stiegs död.

Tidpunkt: 18 maj, kl 18.30-21
Plats: BOKIA Sundsvall, Storgatan 22
Entrébiljett köper du i kassan, 40 kr. Begränsat antal platser.

Inga kommentarer: