fredag 24 oktober 2014

Höstlovet blir LäslovetNu går nära en miljon skolelever på höstlov. För att inspirera barn till läsning och rikta uppmärksamheten på denna viktiga fråga byter höstlovet nu namn till läslovet.

– Precis som det finns ett sportlov, bör det finnas ett läslov. Vi tycker att höstlovet är ett perfekt tillfälle att kickstarta barnens läsande eller varför inte ägna lovet åt högläsning som både är nyttigt och skapar gemenskap. En läst bok i höstmörkret, kan bli till ytterligare en under vintern – och på sikt etableras en vana, säger Cecilia Helsing, marknadschef Akademibokhandeln.
Under Läslovsveckan får du 20% rabatt på alla barn- och ungdomsböcker! Gäller till och med söndag 2 november.

I samband med läslovet lanseras också sajten läslovet.se där tips och krönikor samlas för att inspirera barn och föräldrar.

– Vi är många aktörer i bokbranschen som arbetar med detta viktiga område. Vår ambition är att läslovet.se i framtiden skall bli en samlingsplats för alla initiativ kring barns läsning. Vi vill att läslovet.se ska vara en öppen plattform för alla läsfrämjande aktiviteter, så att vi tillsammans ger fler barn och unga inspiration och möjlighet att utveckla sin läsförmåga och upptäcka böckernas värld.

Under läslovet blir det extra stort fokus på barnböcker i butiken, samt roliga evenemang och annat kul för läslovslediga barn.

Läs mer om Läslovet här.

Inga kommentarer: