måndag 27 januari 2014

Apropå parkering i Stenstan

Det har stormat en hel del kring tillgången till parkeringsplatser i Stenstan. Nu har kommunen byggt ett ledningssystem som visar var det finns tillgängliga parkeringsplatser i den norra delen av Stenstan. Systemet ska små småningom byggas ut så att även övriga delar kommer att ingå.

Så här ser skylten ut när du svänger in från Norrmalmsgatan, som visar antalet tillgängliga platser på de tre parkeringszonerna Fisktorget, parkeringshuset City-P och Norrmalmsparkeringen.


Parkeringshuset City-P är av någon underlig anledning underutnyttjat. Det ligger ett stenkast från Stenstan (ursäkta lustigheten) och där står man under tak och med motorvärmare till samma kostnad som parkeringarna under bar himmel. 

Tolkar jag skylten nedan rätt så innebär det att i parkeringshuset City-P, (med reservation för mina missförstånd):
  • vardagar kl 9-16 betalar du parkeringsavgift, 10 kr/tim. 
  • Fram till kl 9 kostar det 2 kr/tim
  • Gratis kl 16-18
  • Från kl 18 kostar det 2 kr/tim.
  • Parkerar du hela dygnet kostar det 50 kr/dygn
  • lördagar mellan 9-15 är det gratisparkering. Före och efter 2 kr/tim.
  • söndagar är det gratis.
  


Gratis parkering i övriga Stenstan
I övriga Stenstan gäller även gratis parkering vissa tider. Dessa områden är grönmarkerade (saxad från kommunens hemsida).
 

De skyltar som förklarar hur det är med parkering kräver nog en förklaring om man inte nyligen tagit körkort. Därför har jag saxat nedanstående text från kommunens hemsida, för att det ska bli rätt.
Man kan konstatera att det inte är någon brist på parkeringsplatser i Stenstan. Med det nya ledningssystemet är det dessutom ganska enkelt att hitta sin parkering. Det tar kanske lite tid att vänja sig. Testa City-P någon gång.

Om vi som jobbar och/eller bor i Stenstan dessutom håller oss till parkeringshuset Balder blir det ännu mer platser över till våra besökare till Stenstan.

Kom ihåg att det är faktiskt ganska nyttigt att gå något hundratal meter mellan bilen och butiken. Kommer du dessutom tillbaka till en härligt varm bil så har du faktiskt haft en ganska bra dag.

Parkering Inre hamnen

Norrporten erbjuder parkering i sitt varmgarage under Bolagsverket i inre hamnen till rimliga priser, (för varmgarage). Se info nedan, som är saxad från Norrportens webplats.Lennart Bergström
Bokhandlarn1 kommentar:

Björn Abelsson sa...

Till alla de nämnda fördelarna med City-P kan även läggas att man kan stå så länge man vill och betala i efterskott för den tid man har stått (om man betalar med kort).

Björn Abelsson