måndag 29 april 2013

Presentmånaden maj


Examen, konfirmation, Mors dag, bröllop och en rad andra dagar att fira någon på!






Till presenter behöver du gratulationskort, presentpapper och snören. Passa på att utnyttja erbjudandet "4 för 3" när du köper dessa varor. 


fredag 19 april 2013

Ge din bästis eller dig själv en ny bekantskap!

Världsbokdagen tisdag 23 april

Jens Lapidus har i sina böcker uppmärksammat klasslyftornas och segregationens Sverige. Ett Sverige som fortfarande är okänt för många av oss. Jens Lapidus tycker att Världsbokdagen har en viktig funktion att fylla. Något vi naturligtvis är väldigt glada över!

1995 förelsog UNESCO, FNs organisation för utbildning, vetenskap, kultur och kommunikation att Världsbokdagen skulle firas världen över. Världsbokdagen ska vara en festdag, där firandet av böcker, författare och läsning samt värnandet om upphovsrätten står i centrum. Sedan mer än 100 år tillbaka har man i Katalonien i Spanien firat Världsbokdagen den 23 april genom att ge bort en bok.


Vi uppmärksammar Världsbokdagen med två erbjudanden:

1. Hos oss kan du den dagen köpa alla pocket för 50 kr/st, (prisgrupp A-I, kan ej kombineras med andra rabatter eller avtal) 

2. Har du en bästis på annan ort som du vill pigga upp med en pocketbok, så kan du sms:a en sådan, se nedan.




Ge din bästis som bor på annan ort en ny bekantskap på Världsbokdagen!

Vi vill göra det enkelt för alla som vill fira Världsbokdagen. Från och med den 23 april och 2 veckor framåt kan du sms:a en bok till någon som du vill ge en ny bekantskap. Mottagaren visar upp sitt sms i närmsta bokhandel och får sin bok. Enkelt!

Från och med Världsboksdagen den 23 april kan du sms:a en bok till din bästis eller någon annan du känner direkt från Svenska Bokhandlareföreningens hemsida. Klicka här, så kommer du dit.

Lennart bergström
Bokhandlar'n

torsdag 18 april 2013

Optikskolan i bokhandeln, grundkurs


Fresnel-lins är en typ av lins (t.v. i bild nedan) som utvecklades av den franske fysikern och forskaren Augustin-Jean Fresnel. Den är tunnare än en motsvarande plankonvex lins (t.h.), och användes ursprungligen i fyrar, men återfinns numera också i ljuskällor för film-, teve- och teater-ändamål, samt i overheadprojektorer. Fresnel-lins används även i sökaren (mattskivan) på en spegelreflexkamera.

Nu användes Fresnellinsen även som förstoringsglas när man försöker läsa texten i det finstilta i avtalet när man köper någon elektronisk pryl. Den kan även med fördel användas när man läser en pocketbok och har glömt läsglasögonen.

Därför får du som köper minst två pocketböcker vid samma tillfälle utan kostnad (så länge lagret räcker) en Fresnellins formad som en linjal med både en mm- och en tumskala. Kan användas som förstoringsglas, som linjal, tumstock och som bokmärke! 

Fresnellinslinjal, förstoringsglas, tumstock och bokmärke

Fresnellins (till vänster) och plankonvex lins

måndag 15 april 2013

Vår!!! Trädgårdsdags!



Har du sett att det trots allt nu verkar gå mot vår?

Dags att börja tänka på vårbruket. Det har kommit en hel rad med trädgådsböcker inför vårsäsongen. Här är några exempel.


Vi är en tjänsteleverantör också...


Bokloppis!

Många kunder frågar vad man ska göra av begagnade böcker som skulle kunna rensas ur bokhyllan där hemma. Då kom jag på en idé.

Vi stödjer BRIS (Barnens Rätt i Samhället, http://www.bris.se/) genom att våra kunder lägger sina växelpengar i den bössa som finns vid kassan. Vi har blivit en av de tre butiker inom Bokia som bidrar med absolut mest pengar till detta välgörande ändamål.

Idéen är enkel: Lämna in dina begagnade böcker till oss och vi säljer dessa i ett Bokloppis. Behållningen går direkt till BRIS.

Nu är Bokloppis i gång. 

Vi har fått in många fina böcker som våra trevliga kunder har lämnat in efter att ha rensat i sina bokhyllor. Nu finns en hel gondol med dessa böcker för 5 - 50 kr. Det finns en hel del fynd, så skynda in och titta. Författare som Bodil Malmsten, Björn Ranelid, Håkan Nesser, Henning Mankell finns med. Barnboken Julgröten av Sven Nordqvist är ett av fynden. Han är mest känd för Pettsson-böckerna och Julgröten är en av hans första barnböcker, utgiven 1986. 




Vi tar fortfarande mot dina böcker som du rensar ur bokhyllan. De måste vara säljbara och i hyfsat bra skick. Det kan vara romaner, deckare, biografier, osv. Bokklubbsböcker (t ex Bra Böcker) har tyvärr inget värde, inte ens fem kronor. Släng dessa.

Lennart Bergström
Bokhandlarn

måndag 8 april 2013

April månads erbjudande


Under April månad har vi erbjudande på dessa artiklar

Martin Timell, Hemfixarbibeln. 299 kr, ord 499 kr
Caitlin Moran: Konsten att vara kvinna, pocket. 49 kr, ord 84 kr
Berättelse från Engelsfors, 129 kr, ord 169 kr
P O Enquist, Liknelseboken. 179 kr, ord 249 kr. Läs en recension här.
Pärmar, 29 kr, ord 79 kr

Köper du hemfixarbibeln under april får du dessutom en Hultafors tumstock utan kostnad, så långt lagret räcker.

Kan ej kombineras med andra rabatter och erbjudanden.

tisdag 2 april 2013

Vykort Lasse Åberg

Lasse Åberg har designat en serie vykort med fem olika motiv, som du kan se nedan. Alla med Lasses underfundiga figurer.

Vykorten är i format 13 x 18 cm, kostar 20 kr/st.

Klicka på bilden nedan så ser du vykorten i större format.




Alla vykort har givetvis ett namn:

Övre rad fr v: Very funny, Soffpotatisar
Nedre rad fr v: Nicht stören (packad mus), Stig Helmer Toy, Happy Birthday

måndag 1 april 2013

Airbag - ny produkt




Ny produkt för stressade storstadsmänniskor, som känner att luften är tung att andas. Nu kommer Air Extreme Airbags som hjälper dig att orka med en miljö som är fylld med avgaser och föroreningar. Riv av en påse, bit hål och låt den syremättade och rena luften fylla dina lungor.

Levereras i pack om tio påsar.