måndag 19 september 2011

Tävling: Vilken roman handlar det om?

Tidningarnas insändarsidor har alltid haft ett stort läsvärde för många. Men vem döljer sig bakom insändarna? Det vet man ju nästan aldrig.

Den här tävlingen ger möjlighet för dig att lista ut VEM som är insändare. Tanken är att vi  bjuder på en fiktiv insändare, som tar avstamp i en känd roman. Din uppgift är att lista ut vilken roman det handlar om. För att göra det lite lättare får du några alternativ att välja mellan.Du deltar i tävlingen genom att 
1. Läs insändaren nedan och lista ut vilken roman det handlar om.
2. Skicka ditt svar med MEJL till lennart(a)bokiasundsvall.se, (byt ut "(a)" mot kanelbullen, spamskydd, du vet). Skriv insändartävling på Ärenderaden.

Så till tävlingen:

Insändare

Det har i pressen florerat en del rykten om familjehemsplacering med anledning av de tragiska händelserna som ägde rum helt nyligen. Vi vill med denna insändare korrigera eventuella felaktigheter. Det finns inga som helst skäl att tro att de barn och ungdomar som placeras är mer benägna att dras in i brott som vissa journalister hävdat. Aktuell forskning hävdar tvärtom motsatsen. Flera av de som placeras i familjehem har haft en uppväxt som inte varit lätt för dem, men för de allra flesta vänder det i den trygga miljö som ett familjehem innebär. Genom att ge stöd till dessa ungdomar så gör vi en insats för att minska brottsligheten. 

Stödföreningen för familjehemsplacerade på Gotland 

Alternativ att välja på:
1. Blodläge av Johan Theorin 
2. Inkräktaren av Håkan Östlundh 
3. Alkemins eviga eld av Anna Jansson
4. Det fjärde offret av Mari Jungstedt
5. Ödets hav av Elisabeth Nemert

Tävlingen avslutas den 30 september, kl 18. Lösning och Vinnare publiceras här (och på Facebook: Bokia Sundsvall) på lördag 1 oktober. Vinsten är ett bokpaket. 

Kommer flera rätta svar sker lottdragning mellan dessa. 

Lennart Bergström
Bokhandlarn

Inga kommentarer: