tisdag 10 maj 2011

Mari Jungstedt har ett förflutet i Sundsvall


Nu kommer Mari Jungstedts nionde deckare Det fjärde offret.

En stilla sensommarmorgon begås ett väpnat rån mot en värdetransport utanför Sparbanken i den slumriga idyllen Klintehamn på Gotlands västkust. Rånarna flyr på motorcykel och tar sin tillflykt till ett ödetorp på landsbygden. När polisen så småningom letar sig fram till gömstället hittas en av rånarna mördad och dådet beskrivs i medierna som en ren avrättning.
Till en början koncentreras spaningarna mot Gotlands motorcykelklubbar. Men det är något som inte stämmer. Vilka är de två övriga rånarna och har de något att göra med mordet på sin medbrottsling? Gick något fel vid råntillfället eller finns motivet längre bak i tiden? Kommissarie Anders Knutas börjar leta efter samband i det förflutna samtidigt som han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för kollegan Karin Jacobsson. Journalisten Johan Berg dras obevekligt in i ett livsfarligt spel där insatserna blir allt högre. Och hela tiden finns risken att gärningsmannen slår till igen - en gärningsman som vet något polisen inte vet.

Hon är en av Sveriges största deckarförfattare. Hennes kriminalromaner kommer ut i allt fler länder, bland annat USA, England och Tyskland. Snart har också alla böcker blivit långfilmsproduktioner, inspelade på plats på Gotland.

Mari Jungstedt, född 1962, bor i Stockholm med sin man och sina två barn. Sina somrar tillbringar hon på Gotland. Hon läste till journalist på dåvarande Mitthögskolan i Sundsvall i början av 90-talet. Hon har sedan arbetat som journalist inom radio och TV, bland annat på Ekot och Rapport, och senast som nyhetsankare på SVT:s regionala nyhetsprogram ABC.

Vi hoppas att Mari kommer på en Bokens Afton hos oss under hösten 2011. Kommer med datum så fort som möjligt.

Läs Mari Jungstedts blogg här.

Inga kommentarer: