fredag 31 december 2010

Summering av 2010 och Gott Nytt År!


Då var det dags att summera 2010. Det har varit ett bra bokår med många nya böcker, som har stimulerat läsintresset även om den svenska bokmarknaden sedan några år är inne i en strukturomvandling med många nya kanaler ut till kunderna. Det är ett hot mot de traditionella försäljningskanalerna men ger samtidigt en möjlighet som vi ska se till att utnyttja.

Vår bokhandel satsar på kompetenta medarbetare som kan sina böcker och är inriktade på att ge bästa möjliga service som motsvarar kundens behov och en fräsch och levande butik. Vi vill ge kunden något utöver det som erbjuds på stormarknader och gallerior. Därför satsar vi på en växande utåtriktad verksamhet med mycket bokprat både i och utanför butiken. Vi är mycket ute och pratar böcker, i skolor, hos föreningar, på företag, osv. Det gör att många föreningar och organisationer vill komma för ett bokprat hos oss i butiken, ofta efter stängning. Hör av dig till oss om du vill ha en aktivitet.

Vi anordnar dessutom författarträffar 3-4 gånger varje höst och vår, som vi kallar "Bokens Afton". Då kommer författare och andra kulturpersonligheter och berättar om sitt liv och sitt skrivande och vi bjuder sedan på något gott. Det brukar ofta bli upp till 150 personer vid dessa aktiviteter. Givetvis har vi minst ett 20-tal boksigneringar varje år.

Under hösten hade vi aktiviteter med Henrik Fexeus, Helena Henschen, Navid Modiri, Nisse Simonsson, Björn Ranelid, Mark Levengood, Katerina Janouch, Malin Persson-Giolito, Ann-Marie Skarp, Björn Hellberg, Jonas Moström, Nils Johan Tjärnlund, m fl.

Vi använder nätet och sociala media flitigt. Vi har våra webbkanaler bokiasundsvall.se och computerpress.se och vi finns på Facebook (sök på Bokia Sundsvall) och vi kommer även att finnas på Twitter. Vi har en sändlista per epost där intresserade får information om kommande aktiviteter. Skicka ett mejl till info@bokiasundsvall.se och skriv att du vill vara med på listan.

För våren 2011 finns ett antal Bokens Afton och signeringar inplanerade, så det kommer att bli en spännande vår! En annan aktivitet är givetvis stora BOKREAN med start 23 februari.

Våra vänner och kunder önskas ett Gott Nytt År!

BOKIA Sundsvall
Lennart och Ewa, Kenneth samt personal

1 kommentar:

Karin Malmsten sa...

Uuunderbart! Gott nytt bokår på er i samma bokprataranda. Hoppas på många spännande händelser i butiken som man kan följa fast man befinner sig i andra änden av landet.