fredag 13 augusti 2010

Mathilda ger oss sin upplevelse av Becca Fitzpatricks senaste bok, Fallen Ängel.

En svuren ed
En fallen ängel
Förbjuden kärlek


Berättelsen om Nora och Patch börjar när Coach McConaughy, Noras biologilärare, väljer att byta plats, på eleverna på biologin. Nora, som förut har suttit bredvid sin bästa kompis Vee, hamnar bredvid den heta, mystiska, oemotståndlige Patch, som med sina svarta ögon och långa lockiga hår kan få Nora att tro nästan vadsomhelst. Han följer efter henne, dyker upp överallt i hennes liv, och han vet skrämmande mycket om henne och hon vet skrämmande lite om honom. Allt tyder på att Nora måste akta sig för Patch, men det är svårt när hans sluga leende tvingar henne till något helt annat. Till slut, när hon upptäcker sanningen, att Patch är en fallen, ond ÄNGEL, är hon i fara för sitt liv, alla som vill åt Patch, vill åt henne istället.

Boken börjar med ett slags ”förspel”, som inte har betydelse förrän ganska långt in i boken, men lägg namnen på minnet, så blir det nog enklare att förstå vissa saker längre fram i boken.

Det är omöjligt att lista ut hur boken ska sluta, vad som ska hända, och vem som egentligen är vem. Boken var spännande för första till sista sidan, och jag kunde nästan inte sluta läsa. Becca Fitzpatrick måste ha grävt djupt ner i sin fantasi för att få till den här boken, de starka, verkliga karaktärerna och de spännande ögonblicken.

Det är väldigt svårt att beskriva boken, man måste läsa den för att förstå vad jag menar. Jag skulle rekommendera boken för ungdomar, främst flickor, i 12-16 års ålder, den kan nog vara lite för skrämmande ibland för yngre barn. Jag måste bara säga att jag älskade boken, och beundrar Beccas fantasi.

Se en video om boken, klicka här.

Inga kommentarer: